Kampioenenviering : woordje van de voorzitter

Beste leden sympathisanten,

Claude en ik zijn even bezig met de hapjes te voorzien, samen met nog een paar vrijwillige medewerkers, en daarom wil ik even kort jullie aandacht. ’t Gaat niet lang duren, want anders denk ik dat de hapjes zullen verbranden, verpieteren .

We hebben allemaal een glaasje ontvangen op het einde van het biljartseizoen. Zoals alle eindes betekent dit ook een nieuw begin, van het visseizoen, het verlof , het vrouwseizoen …

Als ik zo eens het seizoen overloop, dan is er toch een en ander gebeurd:
• Patrick De Bolle heeft ontslag genomen als voorzitter. Waardoor we door een vervroegde ledenvergadering een aantal nieuwe bestuursleden moesten kiezen. Uit deze bestuursleden heeft het bestuur een nieuwe voorzitter gekozen : Curt Wielfaert en een ondervoorzitter Rudy Van Geert.
• Aimé Vanderlinden heeft een accidentje tegengekomen, en heeft zo zijn seizoen een beetje gemist.
• We hebben afscheid moeten nemen van Eduard Dechaene, die jammer genoeg overleden is.
• André de Clercq deed nogal onstabiel op een trapje, is eraf gedonderd en heeft zijn twee armen gebroken.
• Rudy Van Geert heeft ook zijn laatste matchen niet kunnen afwerken, omdat hij ook met gezondheidsproblemen kampt …
• We zijn gestart in federatie, met een aantal spelers, en we hebben al eens opgeroepen of er nog geïnteresseerden zijn voor volgend seizoen.

Vandaag staan we hier te glunderen, ’t is voor sommigen een beetje klaasfeest, want ze krijgen subiet hun rangschikking te horen .

We beginnen met te vermelden dat de winnaar van de Beker Bandstoten 2013-2014 na een spannende finaleronde Erik De Meyer geworden is. tweede daarin werd Dirk Vanderheyden, en derde was Hedwig Reychler. Onthoud vooral de eerste twee namen, want we zullen ze hier vandaag nog een paar keer moeten horen …

In de jaarlijkse competitie beginnen we met de uitreiking categorie 3 : waar de kampioen dit jaar Dirk Vanderheyden is, met 33 wedstrijdpunten en tevens de hoogste reeks heeft gescoord : 11
Runner up is daar Claude Schepens met één wedstrijdpunt minder, derde werd Vanmaekelbergh Philip met 25 wedstrijdpunten.

Categorie 2 werd gewonnen door Rudy Van Geert, met 22 wedstrijdpunten, runner up is Curt Wielfaert, met evenveel wedstrijdpunten, maar lagere hcp. Derde plaats is voor Arthur Van Synghel., met 19 wedstrijdpunten. Hoogste reeks in die categorie is voor Pascal Vandenberghe met 15 caramboles .

Dan over naar de eerste categorie, kampioen daar is Luc Herreman, met 14 wedstrijdpunten. Tweede is Vermeulen Louis, oh wacht ne keer … een foutje van mij Luc Herreman heeft de hoogste reeks gescoord, 23 caramboles in één beurt., en Erik De Meyer is kampioen met 24 wedstrijdpunten, en tweede is nog altijd Louis Vermeulen met 21 wedstrijdpunten. Luc Herreman is derde, met 14 wedstrijdpunten .

In de competitie bandstoten heeft Vanmaekelberg Philip 40 wedstrijdpunten gehaald en is daarmee verdienstelijk derde. Jean Pierre Geeraert heeft met zijn 46 wedstrijdpunten, samen met Arthur van Synghel evenveel. Op basis van hun aantal gewonnen matchen, is Jean Pierre de winnaar .

Driebanden dan, de door mij gedoodverfde favoriet, Filou eindigt op de derde plaats, met 47 wedstrijdpunten. Voor hem vinden we ‘hoe is’t’ Louis Vermeulen, met 52 punten, nipt geklopt door Hedwig Reychler met 53 punten .

Tot daar de ceremonie protocollaire, de uitslagen staan online op onze website http://bc.kunst-en-vermaak.be
In verband met de website wil ik nog volgende zeggen, er komen daar regelmatig verslagen op en mededelingen. Wil je daar ook iets opzetten : dat kan via mail info@kunst-en-vermaak.be.

Er wordt ook een nieuwsbrief gelanceerd, je kan je daar als lid op abonneren …Gewoon surfen naar website, klikken op nieuwsbrief en je email adres ingeven . In de nieuwsbrief komt een overzicht van de gepubliceerde artikelen, en een overzicht van de evenementen van die maand . (ook de speelkalender van die maand).

Dan de federatie, jammer genoeg, of eerder onverwacht valt deze kampioenenviering iets te vroeg, want als winnaar van de Beker der Beide Vlaanderen, komt Kunst en Vermaak Eine uit in de Nationale finale. Daar spelen ze tegen de kampioenen van de andere gewesten, voor Kunst en Vermaak zullen dat Luc, Erik en Pascal zijn die gaan spelen. Wat als we daar ook nog een prijsje pakken. Deze gaat door in Sint Amandsberg op 14 juni in de namiddag.
Dit brengt ons naadloos over tot volgend thema, Bergen op Zoom, Cees en Luc hebben afgesproken dat dit doorgaat op 28 juni, rond 11.30 uur verwachten we de Hollanders. De lijst met de spelers hangt uit, gelieve zoveel mogelijk jullie in te schrijven voor de wedstrijden, die we kort gaan houden, zodat iedereen regelmatig aan spelen toekomt .
Daarrond heb ik , eerder Luc een vraag gekregen, maar hij heeft ze naar mij doorgestuurd. De club Bergen op Zoom bestaat volgend jaar 50 jaar, en ze gaan een boekje, brochure uitgeven. Ze hebben aan Luc gevraagd om een bladzijde te schrijven over onze ontmoetingen, anekdotes en diens meer. Ik ga binnen kort eens polsen bij ieder van jullie die reeds hebben deelgenomen, of jullie iets weten dat daarin kan opgenomen worden.
Tot besluit wil ik jullie nog enkele belangrijke data meegeven :
• 7/6 : districtfinale KB vrij spel (opgelet, dit is verplaatst van 8/6)
• 14/6 : Beker der Gewesten in Sint Amandsberg
• 28/6 : Bergen Op Zoom
• 23/8 : Grote prijs Erik De Meyer , formule 17/3
• 25/8 : Algemene ledenvergadering.

Ik zou zeggen, geniet ervan met mate, drink er eentje… ’t is goed weer, we eten zo een hapje, kortom bedankt voor jullie aandacht.
Jullie voorzitter