Districtfinale 8° klasse vrijspel KB

Welkom in De Kring te Eine, we verwelkomen vandaag de vier finalisten.

 

CAUDRON Bjorn
D’HAENENS Seraphin
CLAEYS Hubert
VANDERHAUWAERT Christiaan

De eerste wedstrijden gingen rond 17 uur van start met op tafel 1,Christiaan tegen Hubert en op tafel 2 Bjorn tegen Seraphin.
Christiaan op tafel 1 startte sterk met een beurt van 8, aan d eandere tafel daarentegen was het gelijkopgaand, men lostte elkaar voor geen vin.
Uiteindelijk trokken Christiaan en Bjorn het laken naar zich toe , en sloten hun partij winnend af.

IMAG0486 IMAG0491

Het was aan Seraphin en Hubert om orde op zaken te stellen, wilden ze nog in aanmerking komen voor de prijzen, en ze kregen direct hun herkansing.
De teede wedstrijd ginge terug simulktaan van start en daar treffen we Hubert tegen Bjorn op tafel 1, Christiaan tegen Seraphiun op tafel 2.
Aan tafel 2 was de start gelijkopgaand, doch naar het einde toe nam Seraphin toch de bovenhand tegen Christiaan, en sloot dan ook d epartij winnend af. Aan tafel 1 was het andere koek. Het ging hier duidelijk ‘hard tegen niet zacht’ op en af, waar bij in de 24ste beurt het nog 26-29 was in het voordeel van Bjorn, maar Hubert speelde de partij uit precies in de 25° beurt. 30-29, en een nabeurt voor Bjorn… die hij in tegenstelling tot wij vooraf zagen bij d eopwarming, niet miste, 30-30 en elk 1 wedstrijdpunt.

IMAG0491 IMAG0488

Voorlopige tussenstad na 2 partijen:

CAUDRON Bjorn 3pt
D’HAENENS Seraphin 2pt
CLAEYS Hubert 3pt
VANDERHAUWAERT Christiaan 2pt

Zoals jullie merken, het kon nog alle kanten uit ..
Grootste kanshebbers waren natuurlijk deze die op pole lagen ..

Laatste wedstrijden, zenuwen aan tafel 2 bij Bjorn die het opneemt tegen Christiaan, en bij Hubert die Seraphin moet zien af te houden aan tafel 1.
En deze speelden Hubert zeker parten, of was Seraphin door de aanwezigheid van zijn supporters extra gemotiveerd…. Kortom Seraphin sluit de partij als eerste af met winst, waarbij de kansen aan de andere tafel voor Bjorn volledig gaaf waren. Hij sloot dan ook de partij winnend af tegen Christiaan.

 

Eindstand :

CAUDRON Bjorn 5pt
D’HAENENS Seraphin 4pt
CLAEYS Hubert 3pt
VANDERHAUWAERT Christiaan 2pt

IMAG0494 IMAG0495 IMAG0492

Het was een mooi moment als na de huldiging door Erik De Meyer, Hubert het woord nam namens de andere deelnemers, om ons als club en vooral alle supporters te danken voor de organisatie en de opkomst. (snif)

IMAG0499 IMAG0498 IMAG0497