BC Kasteeldreef 6/9/2013

De eerste wedstrijd waar onze biljartclub aan deelnam binnen “de federatie”, de beker der gewesten. Iedereen was onder de indruk van onze présence, wit hemd met logo, zwarte broek en een smile. Vandaag ging het echter gebeuren, we werden gewogen.

Christiaan moest wegens omstandigheden forfait geven en werd vervangen door Curt Wielfaert. Waarbij ons team bestond uit Curt Wielfaert (18), Pascal VandenBerghe (22) en Erik De Meyer (27). Aftrap werd gegeven om 20.00 uur, omdat de tegenstanders van Lovendegem kwamen en in de file verzeild waren.

De eerste wedstrijd tussen Curt en LionelPieters (18) verliep vlot in het voordeel van Curt, Lionel had duidelijk last van de biljart die hij niet gewoon was, een beetje zenuwen misschien … Kortom, Curt kon zijn partij afsluiten in 48 beurten, waarbij Lionel 5 caramboles scoorde.

De twee andere partijen verliepen simultaan, omdat we over twee biljarts beschikken.
Op biljart 1 ging Erik van start tegenVan Waeyenberghe Carlos(27).  Carlos kwam op voorsprong en kon deze behouden tot halverwege de partij bij een stand van 17-17. Dit was het sein voor Erik om zich wat beter te concentreren en het dat was duidelijk aan zijn spel te zien; hij schudde af en toe een fantastisch patroon uit zijn mouw, en dan was de kous af voor Carlos.
Stand 27-21  in 52 beurten
IMAG0468

Op biljart 2 was het aan Pascal om zijn kunsten te vertonen.Duidelijk onder invloed van de koffie, en de Spaanse roots van José Sanmadesto (22) , ging de  partij van begin af gelijk op.Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, en pas op het einde van de partij kon Pascal het laken naar zich toe trekken.
Stand 22-20 in 63 beurten.

IMAG0469

De partijen werden broederlijk afgesloten, besproken onder het genot van een sandwichken, en we wensen de mensen die vrijwillig kwamen arbitreren en schrijven ook niet vergeten te bedanken,

bij deze Hedwig, Patrick, Luc ; Bedankt ! .

 

Op naar de volgende ronde : 13/9 in Eeklo